Zwembad

DE LOOERMARK

Het mooiste zwembad

Algemene informatie

Openingstijden

Belangrijke data seizoen 2022

Opening: zondag 24 april
Zwem4daagse: maandag 27 juni t/m vrijdag 1 juli
Triatlon: zaterdag 27 augustus
Sluiting: zaterdag 17 september
Openingstijden

Openingstijden

maandag 07.00 11.00
14.00 20.00
dinsdag 07.00 11.00
14.00 20.00
woensdag 07.00 20.00
donderdag 07.00 11.00
14.00 20.00
vrijdag 07.00 11.00
14.00 20.00
zaterdag 11.00 17.00
zondag & feestdagen 09.00 17.00
Schoolzwemmen

Schoolzwemmen

1 baan beschikbaar tijdens het schoolzwemmen Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur (m.u.v. de schoolvakanties ) is er schoolzwemmen er is dan 1 baan beschikbaar voor de banenzwemmers.

Openingstijden gedurende de zomervakantieperiode

Openingstijden maandag 9 juli t/m vrijdag 4 september Maandag t/m vrijdag 07.00-20.00 uur Zaterdag 11.00-17.00 uur Zondag 09.00-17.00 uur Koningsdag, Hemelvaartsdag en 2e Pinksterdag geopend als op zondag. Op 4 mei is het bad geopend tot 18.00 uur.

Tarieven

Online kopen

Vanaf 2019 kunt u ook uw dagkaarten, 10-badenkaarten en abonnementen online kopen. Via onderstaande link wordt u verwezen naar onze webshop: NAAR DE WEBSHOP!

Hoe werkt het?

U selecteert het gewenste product door deze in de winkelwagen te leggen. Bij het afrekenen maakt u een account aan. De accountgegevens krijgt u nog niet per e-mail dus deze dient u zelf te bewaren. Indien u het wachtwoord vergeten bent, kunt u deze uiteraard opvragen via de webshop. Na betaling (via iDeal) krijgt u een viercijferige code die u aan de kassa bij het zwembad kunt doorgeven. Uw pasje wordt dan geactiveerd. Deze code is na activatie niet meer te gebruiken, u kunt in het klantenpaneel in de webshop uw bestelling terugzien.

Alle tarieven op een rijtje

Voorverkoop 2021 kassa verkoop
Dagkaart Volwassenen € 4,90
Dagkaart Jeugd € 3,80
10-badenkaart volwassenen € 43,50
10-baden kaart jeugd* € 33,95
Abonnementen
Volwassenen € 62,85 € 78,50
Jeugd* € 43,80 € 54,65
Senioren** € 56,15 € 69,00
Gezin*** € 119,50 € 148,50
Extra kind € 17,50 € 17,50
Zwemlesabonnement € 180,00 € 180,00
10-lessenkaart € 47,75
Losse les € 4,90
* jeugd = geboren ná 31-12-2003 ** senioren = geboren voor 25-04-1957 *** gezinsabonnement: 2 volwassenen en 2 kinderen (geboren ná 31-12-2003) extra kind ( geboren ná 31-12-2003): € 17,50 ****naast het lestarief is tevens een geldig toegangsbewijs nodig

Abonnementen

Nieuw abonnement aanvragen

Nieuw abonnement aanvragen

Als u eerder nog geen abonnementhouder was: De eerste abonnementpas krijgt u van ons. Bewaar deze goed, want het volgende jaar gebruikt u gewoon dezelfde pas. Bij verlies kunt u altijd een vervangende pas kopen.

Mocht het via de digitale weg niet lukken, neem dan contact op met het zwembad.

Abonnementen

Abonnementen

Met een abonnement heeft u (en uw hele gezin) het hele seizoen plezier van het zwembad. In het voorjaar (t/m 11 april) koopt u deze voordelig in de voorverkoop.

Vrijwilligers

Het zwembad wordt onderhouden door vrijwilligers. Bij toerbeurt regelen zij, veelal op zaterdagochtenden, het onderhoud van de gebouwen, het bad, de tuinen en allerlei andere werkzaamheden. Het vrijwilligerswerk gebeurd gedurende het hele jaar maar het meest in het voorjaar als het zwembad weer seizoensklaar wordt gemaakt. Twee keer per jaar wordt er een gezellige vrijwilligersbijeenkomst georganiseerd. Lijkt het u wat om vrijwilliger te worden bij ons mooie zwembad? Geef u op via info@looermark.nl of kom eens kijken aan de Oudendijk 6.

Zonne-energie

In het zwembad wordt volop gebruik gemaakt van de energie van de zon. De zonnepanelen vangen de zonnestralen op om vervolgens het water, dat door dunne leidingen in de panelen loopt, wordt het zwembadwater verwarmd en teruggebracht in het bad. Op deze manier besparen we veel geld op de energiekosten en houden we rekening met het milieu. In 2016 zijn nieuwe panelen aangeschaft, mede dankzij een bijdrage vanuit het Rabobank Coöperatiefonds.
Peuterbad met speeltuin

Peuterbad met speeltuin

De jongste badgasten kunnen zich vermaken in het peuterbadje. Is er genoeg gezwommen, dan zijn er diverse schommels en andere speelobjecten te vinden in de speelhoek.
Zonneweide

Zonneweide

Terwijl de ouderen lekker een relaxplekje hebben gezocht op de diverse ligweiden kunnen de kinderen zich vermaken in het peuterbadje, het ondiepe of zelf met diploma in het diepere gedeelte. Is er genoeg gezwommen, dan zijn er voor de kleinere kinderen diverse schommels en andere speelobjecten te vinden in de speelhoek. De grote ligweide is groot genoeg voor een balspel.
Glijbaan

Glijbaan

Geniet van onze 60-meter lange glijbaan. Voor de jongste badgasten is er in een peuterbad een glijbaantje op formaat.

Vertrouwenspunt Sport

Om dit mogelijk te maken is het Vertrouwenspunt Sport van NOC*NSF beschikbaar gesteld voor de zwembadbranche. Met deze service biedt NOC*NSF een luisterend oor voor persoonlijke vragen en dilemma’s die van vertrouwelijke aard zijn. Daarnaast is het mogelijk om voor zwaardere zaken een melding te doen.

Klachten en vertrouwenspersoon

Hebt u een klacht, dan kunt u deze indienen bij de bedrijfsleider, Rita Brinks rita.brinks@gmail.com vertrouwenspersoon is Grietje Otterspeer vertrouw.looermark@gmail.com of bel het Vertrouwenspunt Sport 0900-2025590 (gebruikelijke belkosten).

Gedragscode Zwembadbranche

Zwembad de Looermark vindt het van belang dat leerlingen en badgasten zich veilig en vertrouwd voelen in ons bad en daarom houden onze medewerkers zich aan de “gedragscode Zwembadbranche” van het Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ). De Gedragscode bevat omgangsregels in zwembaden, waarop zowel ouders als medewerkers een beroep kunnen doen. Kijk voor meer informatie op www.gedragscodezwembranche.nl De Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) streeft – met de branche – naar een zwemklimaat zonder ongewenste intimiteiten en acht het van belang dat ongewenste omgangsvormen, waaronder seksuele intimidatie, wordt voorkomen en bestreden. Als branche-instituut vinden wij het belangrijk dat zowel de professionals als de consumenten van de branche in vertrouwen met een deskundige kunnen praten en advies kunnen krijgen.

Faciliteiten

De jongste badgasten kunnen zich vermaken in het peuterbadje, het ondiepe of zelf met diploma in het diepere gedeelte. Is er genoeg gezwommen, dan zijn er diverse schommels en andere speelobjecten te vinden in de speelhoek. Ook de 60 meter lange glijbaan blijft een prachtig speelobject en natuurlijk is de grote ligweide groot genoeg voor een balspel als volleybal of voetbal. Voor de sportieve zwemmers is er voldoende gelegenheid om baantjes te zwemmen.

De baden

De Looërmark is gelegen vlakbij het buurtschap Loo, tussen Bathmen en Holten. Het zwembad is aan de ene kant omsloten door het prachtige woongebied ‘de Looërmark’ en aan de andere kanten geheel omgeven door het Sallandse weidelandschap. Een unieke locatie dus voor dit kleinschalige openlucht zwembad. Tijdens de opening kan hier door het hele gezin heerlijk worden gezwommen in het lekkere verwarmde water van ca. 23 graden. Het is een echt familiebad en vooral de kinderen tot een jaar of 14 zullen zich hier echt thuis voelen

Zonnepanelen

Zwembad de Looërmark is al jaren een onderneming die gebruik maakt van duurzame energie. Het water wordt bij mooi weer verwarmd door een grote zonnecollector van 12 x 45 meter. In de laatste jaren zijn diverse pompen vervangen door frequentie gestuurde pompen die minder energie nodig hebben. Sinds april 2014 nemen 60 zonnepanelen bij mooi weer de stroomvoorziening grotendeels over. Door deze  maatregelen heeft het zwembad een energie bezuiniging op elektra ondergaan van ca. 55%. De aanschaf van de zonnepanelen is mogelijk gemaakt door een bijdrage van GDF-SUEZ en door een subsidie van de Europese gemeenschap waarvoor wij hun natuurlijk zeer erkentelijk zijn.

Toegankelijkheid

Ons bad is goed toegankelijk voor minder valide gasten. Er is een minder valide toilet- en kleedruimte.

Zwembad de Looermark